nuuu Administraator
Postituste arv : 76 Age : 31 Asukoht : rakvere Registration date : 13/03/2008
| Pealkiri: Hermeliin Jossu. Nelj Märts 13, 2008 7:51 pm | |
| Lugu, siis selline. Läksime turule ja silma jäi väga must puur kus oli väike jänku sees ja külmetas. Hinnaks oli tal 150 krooni. Läksime ka müüja juurde ja küsisime, et miks müüakse. Öeldi, et küülik olevat elanud koos veel teise kuue jänesega. Ja puuris, kus nad elasid kõik koos oleks olnud sobilik ainult ühele. Max kahele küülikule. Samal ajal, kui sai seal juttu aetud paitasin mina jänest ja ta kohe kippus mulle südamesse. Ja mulle ei andnud rahu, et jänku elas kolm aastat niigi halbades elutingimustes ja, kui keegi oskamatu oleks ta sealt turult ka ära ostnud, siis mis tast oleks veel saanud Pärast läksime koju ja silm võttis märjaks, et ta sinna jäi ja isa läks linna tagasi ja tõi jänku ära. Saime ka puuri kaasa. See puur küll ei sobi seitsme jänese pidamiseks, aga ühele on see paradiis. Nii, siis tõime ta ära. Vanust on jänesel kolm aastat. Tõug on hermeliin ja nimi Jossu. Nimi tuli lihtsalt laest mulle pähe ja talle sobib ka selline nimi. Muidugi on Jossu poiss. Kui jänes jõudis koju oma väga haisva ja musta puuriga, siis esimese asjane pidin puuri viis korda pesema ja veel rohkem seda loputama. Pärast suurt ja rasket pesu, kuivatasime puuri ära. Panime talle puhta saepuru alla ja heina totsiku heina täis ja igasugu värsket. Kui ta sai oma puuri tagasi, siis ta läks kohe magama. Magas terve päeva ja öösel ärkas. Täna juba oli vilgas ja täna lasime ta ka põrandale jooksma. Jänku on üldiselt väga julge ja peale paart sülle võtmist on juba ka taltsam. Hakkas ka minu ees lõpuks sööma. Ta oli ikka väga näljane. Sõi palju värsket, kuid huvitav on see, et kuivtoitu ta ei taha. Heina ma pole ka veel näinud, et ta seda nosinud oleks. Muidu on ta tore sell ja, kui sai head süüa ja soojas ennast välja puhata läks ta ka erksaks. Pildimaterjal:Puur. Selline juhus, siis tõigi meie perre armsa tuttsaba | |
|
Kyylikla Administraator
Postituste arv : 231 Age : 38 Asukoht : Harjumaa,kuusalu Registration date : 10/02/2008
| Pealkiri: Re: Hermeliin Jossu. Nelj Märts 13, 2008 7:55 pm | |
| Hea,et maailmas on ka häid inimesi,aga kas te saite Jossu koos selle puuriga mis seal piltidel oli? | |
|
nuuu Administraator
| Pealkiri: Re: Hermeliin Jossu. Nelj Märts 13, 2008 7:59 pm | |
| Jah tõesti. Muidugi poleks ka olnud mingi probleem olnud talle uut osta. Ja , kui neil poleks olnud nii palju jäneseid, siis arvatavasti oleks olnud neil ka mingi hamstripuur. Kuid iva on selles, et sellises suures puuris, kus seitse jänest elas, oligi see nagu hamstripuur, kuid ühele isegi kahele jänesele paras Mu tuttavad nägid ka neid jäneseid, kuid lõpuks jäi sellel naisel müüa üks jänes ehk Jossu ja, selle ta andis puuriga ära. Ja, arvatavasti, kui keegi oleks neid kõiki jäneseid tahtnud, siis oleks ka puur kaasantud, aga jänestel poleks olnud vahet, nagunii oleksid edasi kitsikuses elanud, aga õnneks neid osteti eraldi ja lihtsalt meile juhtus viimane. No ma arvan. Kuid puur on küll väga hea ja eks vaata Jossu vajab sõpra ka. Enne ta elas ju paljude jänestega ja, kui ta nüüd üksi jääks, siis kindlasti tal oleks kurb olla. | |
|
nuuu Administraator
| Pealkiri: Re: Hermeliin Jossu. Laup Märts 22, 2008 11:40 pm | |
| Meie jänku elus toimus suur muudatus. Nüüd elab jänku vabalt ja terve köök on tema päralt. Lõpuks leidis ka jänku endale pissinurga ja kõik on nüüd õnnelikud | |
|
Küülikuarmastaja Moderaator
Postituste arv : 97 Age : 24 Registration date : 27/06/2008
| Pealkiri: Re: Hermeliin Jossu. Kolm Aug 20, 2008 5:44 pm | |
| Paluks pilte veel!!!!Pai Jossule! | |
|
nuuu Administraator
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Hermeliin Jossu. | |
| |