Kyylikla Administraator
Postituste arv : 231 Age : 38 Asukoht : Harjumaa,kuusalu Registration date : 10/02/2008
| Pealkiri: flandriast Püh Veeb 10, 2008 7:45 pm | |
| See küülikutõug on tuntud ka belgia hiidküüliku nimetuse all. See on üks raskemaid tõuge, kehamassiga 6...7 kg, vahel isegi rohkem. Karvkatte värvuselt meenutab ta halli hiidküülikut. Karvkatte värvuse järgi tuntakse nelja gruppi: jäneshall, tumehall, raudhall ja must. Kere pikkus on 70 cm, sihvakas. On tugeva luustikuga, pea on suur, isastel ümar, emastel pisut piklik. Silmad on tumepruunid, kõrvad kilckis, ümarate tippudega. Kael lühike ja lai, emastel on kaeia all rinnalott. Selg on sirge, lai, laud as lai, saba suunas ümarduv. Rind lai ja sügav, jalad tugevad. Pesakonnas keskmiselt 7 poega. Selle tõu isendeid kasutatakse nii intensiivsel lihatootmisel kui ka liha tootmissuunaga küülikukrosside aretuses. | |
|
niuts1 Hakkan Kohanema!
Postituste arv : 39 Age : 47 Asukoht : Tapa linn Registration date : 31/07/2009
| Pealkiri: Re: flandriast Püh Aug 30, 2009 3:45 pm | |
| Ka selle tõu esindaja on mul kodus olemas, paraku küll ainult üks. Olen kuulnud kasvatajate käest ,et liiga kaua kasvav ja palju sööv tõug. Seni olen edutult otsinud talle poissi ,et hiljem neid paaritada . Minul ta eriti suur sööja küll pole ja samas meeletu suhtleja ja tuleks vist tuppa elama kui saaks. Muidugi on ta mul alles 4 kuune ja mine tea mis iseloom pärast ilmneb, seni üks vahva loom kes tahab kõigest osa saada. Nüüd nimetatakse neid Belgia hiidküülikuteks kui ma ei eksi. | |
|