Foorumi avaleht
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PealehtPealeht  PortalPortal  GalleryGallery  RotifoorumRotifoorum  Latest imagesLatest images  OtsiOtsi  RegistreeriRegistreeri  Logi sisse  

ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?

Go down 
+4
tups2005
Nuubik
kraatse
norc
8 posters
AutorTeade
norc
Olen uus!
Olen uus!

Postituste arv : 1
Registration date : 28/02/2009

ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? Empty
PostitaminePealkiri: ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?   ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? EmptyLaup Veeb 28, 2009 7:56 pm

Hommikust. Olen viimasel ajal pikemat aega kodulooma tahtnud võtta. Esimene valik oli kass, kuid:
- eluruumi loomale oleks pakkuda 15 ruutmeetrit ning kodus olen 5h päevas.

Muidu võtaks küll, aga loomast oleks kahju, et nii kitsastes oludes on. Seega liikusin väiksema suurusega imetajate juurde: merisiga või küülik.

Küsingi, kas (ja kui siis millist) küülikut võiksin võtta koduloomaks?

Looma võtaks ikka seltsiliseks, ning kodus olles tegeleks temaga. Seega minu soovid loomalt oleks seltsiv iseloom (süllevõtmine, mänguhimuline jms.) ning puhtus (mitte-haisev).

Kui ma ta toas lahti laseks, siis nii väikse toa puhul usun, et suudan jälgida, mis ta teeb, seega juhtmetenärimine jms. pole vast probleem.

Aitäh arvamuste eest!
Tagasi üles Go down
kraatse
Moderaator
Moderaator
kraatse

Postituste arv : 387
Registration date : 10/05/2008

PostitaminePealkiri: Re: ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?   ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? EmptyEsm Märts 02, 2009 4:59 pm

Ma arvan et tal oleks seal tore olla kyll. Meie j2nesed jooksid alati minu toas, kus oli 12 ruutu, ringi ja elasid ka seal. Polnd h2da midagi. Kui sa temaga piisavalt tegeled, siis v6iksid.
Tagasi üles Go down
Nuubik
Harjun!
Harjun!
Nuubik

Postituste arv : 11
Registration date : 18/11/2008

PostitaminePealkiri: Re: ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?   ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? EmptyTeis Märts 03, 2009 9:12 pm

Pead küülikut ostma minnes kindlaks tegema, et ta ikka on mänguhimuline ja tahab süles olla. Minu küülik näiteks süles olla ei armasta. Olen samas näinud ka selliseid, kelle saab sülle võtta ja kammida ja silitada jne ja loom on väga õnnelik. Mänguhimulisus sõltub ilmselt paljugi sellest, et palju on omanikul aega oma lemmikuga tegeleda. Kindlasti saab ka küülikule õpetada igasugu asju. Mul on näiteks toas riidest toru, selle seest saab siis küülik läbi joosta. Olen toru sisse pannud tema lemmikmaiuseid. Üldiselt meeldib näiteks minu küülikule rohkem üksi mängida - maiusepalli veeretada, pappkaste lõhkuda, õunapuuoksi närida. Mul on õunapuuoksad oma aiast kohe võtta, tänu sellele on ka mööbel ja seinad suuremalt jaolt küüliku hammastest puutumata jäänud. Aga juhtmed tuleb ikkagi ära peita. Olgu tuba kui väike tahes, küülikud on väga kiired ja mina küll ei jõudnud esimestel päevadel oma küülikuga sammu pidada, kui ta mööda korterit uudistas. Ikka võttsi tüki mööblist ja katsus hambaga elektrijuhet ja jõudis tapeedi ka seina küljest lahti kiskuda ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? 23367 Ja lõppkokkuvõttes on küülik ideaalne lemmikloom Very Happy
Tagasi üles Go down
tups2005
Harjun!
Harjun!
tups2005

Postituste arv : 10
Registration date : 18/04/2009

PostitaminePealkiri: Re: ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?   ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? EmptyLaup Apr 18, 2009 2:12 pm

kindlasti ka väga väikse toa puhul tuleks pigem juhtmed ja olulisemad asjad, mida närida ei tohiks, ära peita või kõrgele tõsta, sest küülikut päris korralikult jälgida ei suuda kunagi:D vähemalt mitte minu oma. Kogemused siis kasvõi sellised, et piisab kasvõi korra pea pöörata kui juba on peenemat sorti juhe(mobla laadija) katki...Smile

Aga olenemata sellest, et ta on suutnud päris palju asju katki närida on ta siiski parim loom keda võtta korterisse:)
Tagasi üles Go down
jänkulaps
Olen uus!
Olen uus!

Postituste arv : 4
Registration date : 04/05/2009

PostitaminePealkiri: Re: ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?   ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? EmptyKolm Mai 06, 2009 12:22 pm

Minul on ühetoalises jänes, probleemiks on see, et öösel ta kolistab ja sööb ja sehkendab oma puuris, sageli kolistab päris kõvasti kohe. Selle peale ärkan ma tihti üles. Muid probleeme aga küll ei ole.
Tagasi üles Go down
Brunette
Hakkan Kohanema!
Hakkan Kohanema!
Brunette

Postituste arv : 26
Registration date : 21/03/2009

PostitaminePealkiri: Re: ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?   ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? EmptyKolm Mai 06, 2009 5:43 pm

Meil on küll maja aga jänku on ikkagi samas toas kus telekat vaatame ja magame.Varem Plärtsu hakkas hommikul vara kraapima oma majakeses..nüüdseks võtan alati ööseks majakese välja ja on täitsa rahu öösel.Jänkul on rohkem ruumi siis öösel laiutada ja ta on rahul. ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? 23367
Tagasi üles Go down
niirt
Kohalik!
Kohalik!
niirt

Postituste arv : 50
Registration date : 07/01/2009

PostitaminePealkiri: Re: ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?   ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? EmptyLaup Mai 09, 2009 11:59 am

Nagu eelpool mainitud, mängulisust ja sülle võtmist ei saa garanteerida, oleneb jänesest. Minu oma ka sülle üldse ei taha. Isiklikult pooldan küüliku vabapidamist ehk siis ei mingit puuri (mul jänesel enda jänesekindel tuba, kus ta kogu aeg vaba). See muidugi oleneb iga inimese võimalustest. VÄGA OLULINE on igal juhul oma korter/tuba, kus jänks vabalt ringi silkab teha JÄNESEKINDLAKS, juhtmed, toataimed ja muud ohtlikud asjad kindlasti jänese käeulatusest ära, piisab poolest sekundist, et kahju tekitada ja sa ei saa/jõua sageli teda takistada. Arvesta ka sellega, et nad hüppavad näiteks diivanile või mõnele muule mööbliesemele, kasutavad erinevaid asju nii-öelda redelina. Ma ehitasin ma marakratile sellised barjäärid, et ta kõrge laua peale ei saaks, aga mägironija jänes sai sellega siiski hakkama, piisab et on väike võimalus kuskile käppa toetada ja siis hops-hops ülespoole. Kui sul peaks ka rõdu olema siis ära jäta teda vabalt rõdule, võib sul üle ääre hüpata ja kukkudes saavad jänksid kergesti viga (mõnikord ka siis kui nad sinu sülest maha kukuvad, seega ettevaatust sülle võttes, nad võivad end võimsalt vabaks sipelda ja kukkuda). Nad võivad teha uskumatuid asju, seega esialgu on väga tähtis oma jänest kontrollida, õpid teda tundma. Kui kahjuks peab puuris hoidma, siis kindlasti puuri mitte jätta tõmbetuule või otsese päikese kätte, soovitan ka niipalju kui võimalik jänksil vaba olla lasta, ta siis õnnelikum ja seega sõbralikum. Mida rohkem temaga tegeled ja talle kvaliteetset elu pakud, seda usaldavam ja sõbralikum ta on, seda rohkem ta sulle ka annab. Ja kindlasti uuri ja loe study internetis enne jänku võtmist hästi palju tema vajaduste kohta. Edu!
Tagasi üles Go down
heily89
Olen nüüd pere liige!
Olen nüüd pere liige!
heily89

Postituste arv : 169
Registration date : 08/09/2009

PostitaminePealkiri: Re: ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?   ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? EmptyTeis Sept 22, 2009 6:21 pm

Tegelikult juhtmed võib brobleem olla küll.Kui võtad küüliku pead ta puuri kord nädalas pihastama wc-potti 2 korda nädalas (vajadusel ) Kui oled vähem aega kodus peaks olema suur ja kõrge puur ja mitte palju koliga torude jne .Mõnes puuris on torud ja värgid ,aga igav ei tohiks ka hakata!!
Tagasi üles Go down
Sponsored content

PostitaminePealkiri: Re: ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?   ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee? Empty

Tagasi üles Go down

ühetoalisse korterisse küülik koduloomaks - hea idee?
Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
 Similar topics
-