Mina olen kõik oma küülid toonud välisriikidest.
Loomade ostureise ja külaskäike teiste riikide farmidesse on olnud mitmeid: 2007 aastal sai käidud Taanis ja
sel aastal sai kogu põhikari ostetud Soomest väga paljudelt erinevatelt kasvatajatelt. Üks soome kasvataja on toonud oma ostureisidelt Norrast ja Rootsist ka meile mõne pikakõrvalise lisaks.
Kui on plaan minna välisriiki(desse) omale küülikuid tooma on tarvis teha suur ettevalmistustöö, peab suhtlema otseselt kasvatajatega või siis näitusekorraldajatega, kuhu ostureisile suundutakse, et sihtkohta jõudes poleks üllatusi ning kindlasti tuleb varuda omale küülide transpordiks vajalikud vahendid: korralik puur (kindlasti ei sobi selleks pappkarp ega muu umbne "kast"), joogipudelid, hein). Riiki sissetoomisel on vajalik ka veterinaartõend, mille annab kaasa müüja, et loom on terve ning nõutud vaktsineerimised tehtud.
Näitustelt ostes peab olema kohapeal loomaarst, kes vajaliku paberi väljastab. Farmist ostes tuleb loomaarstil kohale tulla.
Paraku pole (minu teada) EFBA korraldanud ühtegi ühisreisi kuhugi välismessile/näitustele või teistele kasvatajatele külla. Kui tahta põnevat tõugu omale uueks sõbraks, siis tuleb reis ikka omale ette võtta. Samas suurtel messidel ja näitustel on ka niisama põnev käia. Näitustel/messidel on esindatud väga palju erinevaid põnevaid tõuge, mida Eestis üldse ei kasvatata, puuriridade vahel uudistades tekib laps-kommipoes-tunne. Ka kõrvalosana küülikute hüppevõistlused on väga kaasahaaravad pealt vaadata!
Farmituuridel saab jällegi näha ja võrrelda, millistes kingades on küülikute kasvatamine teistes riikides. Väga erinevad on küüliklate ja puuride lahendused, söötmis-jootmisinventar ja palju muud.